Rektör Prof. Dr. Fatih ALTUN'un Mesajı

Türkiye’nin 10 Araştırma Üniversitesi’nden biri olan Üniversitemiz, gerek sahip olduğu eğitim ve araştırma imkânları, gerekse yaptığı bilimsel faaliyetlerle sürekli yükselen grafiğe sahip yükseköğretim kurumları arasındadır.

İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Anadolu’da en büyük üniversite olan Erciyes Üniversitemiz, eğitim ve araştırma alt yapısını uzun yıllar önce tamamlamış bir üniversitedir.

Nitekim bünyesinde bulunan 39 araştırma merkezinde; aşı geliştirmeden ilaç araştırmalarına, nano teknolojiden kök hücreye, enerji sistemlerinden tarıma her alanda bilimsel araştırma yapılmaktadır. Selçuklu şehri Kayseri’de tarihsel ve kültürel araştırmalara da önem veren üniversitemiz, “Makarr-ı Ulema” ismine yakışır faaliyetlerde bulunmaktadır. Türkiye’de başarı sıralamalarına göre kendisine ilk 10, ilk 5 içerisinde kalıcı yer bulan üniversitemiz, uluslararası üniversite sıralamalarında ise ilk 500-1000 arasındadır. Hedefimiz üniversitemizin başarı grafiğini daha yükseklere çıkarmak; sahip olunan bilgi birikimi ve üretilen projelerle Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine katkıda bulunmaktır. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; üniversiteler sadece eğitim kurumları değildir. Bulunduğu şehir, bölge ve ülkenin gelişimi ve katkısına yönelik çalışmalar yapan, araştıran ve araştırmaları ile yeniliğe ışık tutan bilgi merkezleridir. Biz bu duygularla Erciyes Üniversitesi’nin ufkunu ve gelişim çitasını sürekli yüksekte tutacağız. Araştırma, bilgi üretimi, yenilik ve gelişimden hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Bilimin doruğunda bir üniversite temennisiyle...

MİSYON - VİZYON ve TEMEL DEĞERLER

Erciyes Üniversitesi;

• eğitim ve öğretimde çağdaş,
  • bilgi ve teknoloji üreten,
  • ürettiği bilgi ve teknolojiyi daima toplum yararına kullanan,
  • çevreye ve insanlığın temel değerlerine duyarlı ve
  • faaliyet alanlarında öncü olmayı benimsemiş bir üniversitedir.

Yetiştirdiği öğrencileri;

• bilim odaklı düşünen, sorgulayan, araştıran,
  • ait olduğu toplumun değerlerine sadık kalarak
  • evrensel düşünebilen özgüveni yüksek bireyler olan,
  • mensubu olmaktan onur duyulan,
  • eğitim, araştırma ve topluma sağladığı hizmetlerle
  • örnek bir yükseköğretim kurumu olarak,
  • ülkemizde ve dünyada önde gelen üniversiteler arasında yer almak

Temel Değerler

• Atatürk İlkeleri ve İnkılaplarına bağlılık,
  • İfade özgürlüğünün korunması ve katılımcılık,
  • Sürekli gelişme ortamının sağlanması,
  • Üretilen bilgi ve hizmette kalitenin korunması,
  • Paydaş memnuniyetinin sağlanması,
  • Çevre bilincinin sağlanması ve
  • Erciyes Üniversitelilik kimliğinin oluşturulması ve korunması.

Tarihçe

Erciyes Üniversitesi 1978 yılında Kayseri Üniversitesi adı altında kuruldu. 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ve 1977 yılında kurulan Kayseri İşletme Fakültesi, Erciyes Üniversitesi'nin nüvesini oluşturmuştur. Kayseri'deki diğer iki yüksek öğretim kurumu olan ve 1967'de kurulan Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nü İlahiyat Fakültesi olarak; 1977'de kurulan Kayseri Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ni Mühendislik Fakültesi olarak bünyesine alarak 1982 yılında Erciyes Üniversitesi adını almıştır. Üniversite, adını, şehrin 15 km. güneybatısında yer alan 3916 m. yükseklikteki Erciyes Dağı'ndan almaktadır. Erciyes Dağı, Türkiye'nin en önemli kış ve kayak sporları merkezidir. Erciyes Üniversitesi bugün toplam 19 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 7 enstitü, 6 bölüm, 39 araştırma merkezi ve 1350 yataklı gelişmiş bir uygulama hastanesi ile hizmet vermektedir. Gevher Nesibe Hastanesi'ne ek olarak Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Kemik İliği Nakil ve Kök Hücre Tedavi Merkezi bölgenin en önemli sağlık kuruluşlarıdır.

• Erciyes Üniversitesi
    Kuruldu